Кошарац: Сарајевска чаршија води срамну хајку против Врањеша

ГС
Кошарац: Сарајевска чаршија води срамну хајку против Врањеша

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац дао је пуну подршку амбасадору БиХ у Србији Александру Врањешу, истучући да је сигуран у његов кредибилитет и увјерен да ће радити одличан посао у Београду.

- Сарајевска чаршија води срамну и неприхватљиву хајку против њега. Ко му мисли држати лекције?! Они који мимо уставних и законских норми, мимо усаглашених политичких ставова, креирају некакву имагинарну БиХ. Исти они подржавају различите фалсификате, подвале, обмане домаће и међународне јавности... - написао је Кошарац на “Инстаграму”.

Кошарац је упитао шта је радио Свен Алкалај на амбасадорској позицији у УН.

- Нисмо заборавили његове дипломатске скандале и гласање без или противно ставу Предсједништва БиХ. Ништа друго ни од Златка Лагумџије не очекујемо. Већ смо видјели фалсификовање и шибицарење! Нека одговори ко је фалсификовао писмо генералног секретара УН - навео је Кошарац.

Он је нагласио да је Врањеш рекао оно што Република Српска мисли.

- Ко у Српској мисли другачије? Нико - додао је Кошарац.

Он је истакао да је Врањеш у Загребу урадио сјајан посао и посебно издвојио активности у вези са Трговском гором, као и допринос када је ријеч о раду граничних прелаза.

- Сигуран сам у његов кредибилитет и увјерен сам да ће радити одличан посао у Београду! - навео је Кошарац.

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић затражили су да Министарство иностраних послова у Савјету министара хитно позове Врањеша на консултације у Сарајево, након што је директору Безбједносно-информативне агенција Србије Александру Вулину захвалио што је омогућио стипендије двјема студенткињама Факултета за криминалистику Универзитета у Сарајеву и смјештај за наставак студија на Академији националне безбедности у Београду.

Након тога министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић позвао је Комшића и Бећировића да “смијене амбасадора Врањеша по хитном поступку”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана