Кошарац: Процес против Додика и Лукића резултат личних фрустрација Марфија и Шмита

Срна
Кошарац: Процес против Додика и Лукића резултат личних фрустрација Марфија и Шмита

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Процес који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића резултат је острашћености и личних фрустрација Кристијана Шмита и амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Према његовим ријечима, овај двојац потенцира политички прогон Додика урушавајући све правне норме, дејтонски концепт и суверенитет БиХ.

"Њихово дјеловање изузетно је опасно и оставља озбиљне посљедице по унутрашње односе у БиХ", нагласио је Кошарац.

Кошарац је навео да је и правним лаицима јасно да је у питању намјештаљка против легитимног и народном вољом изабраног предсједника који је радио свој посао у складу са Уставом, одбијајући да се повинује самовољи лажног високог представника Кристијана Шмита.

"Исцрпљујуће бесмислено и неправедно суђење због непостојећег кривичног дјела води се под диригентском палицом одлазећег америчког амбасадора Мајкла Марфија и фантома из ОХР-а Кристијана Шмита", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Он је рекао и да ће Марфи остати упамћен као велика дипломатска брука своје земље.

"Желим да вјерујем да ће нова америчка администрација и њен представник у БиХ водити политику уважавања ставова легитимно изабраних представника конститутивних народа", закључио је Кошарац.

Пред Судом БиХ данас ће бити настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

Почетак рочишта заказан је за 13.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана