Кошарац поручио Шмиту: Што нас више нападате - ми смо јачи!

Срна
Кошарац поручио Шмиту: Што нас више нападате - ми смо јачи!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац истакао је да "само у БиХ, која није држава, већ земља која почиње тамо гдје логика завршава, један њемачки туриста Кристијан Шмит, који се лажно представља као високи представник, дрзне се да напише манифест и упути га легитимно и легално изабраном предсједнику Републике Српске Милораду Додику".

"Зашто би се предсједник Додик, изабран вољом грађана Српске, легално и легитимно, бавио манифестом злурадог туристе?! Наравно, вратиће допис непрочитан", навео је Кошарац.

Он је додао да човјечанство памти негативно и здравом разуму несхватљиво историјско искуство из времена када се један, најблаже речено, злобни Нијемац дрзно да напише манифест...

"Само се у међународном протекторату званом БиХ може десити да ОХР, узурпиран од индивидуе без легитимитета, зване Кристијан Шмит, врши притисак на Управни одбор Службеног гласника Републике Српске да објављује антиуставне и антидејтонске одлуке, које су легалне и легитимне институције Српске прогласиле неважећим. Јалов вам је покушај застрашивања, пријетњи и притисака!", написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је истакао да Република Српска, предсједник Додик, њене институције и представници на заједничком нивоу никада неће прихватити злураде Шмитове намјере да стави Српску и њен народ под окупаторску чизму!

"За српски народ слобода је светиња, а ми смо ту светињу у прошлости бранили нашом крвљу и нашим животима. Данас је бранимо демократском борбом кроз институције, поштујући Устав и Дејтонски споразум. Оканите се ћоравог посла и сарајевске рецептуре! Што нас више нападате, ми смо јачи! Јединствени смо и одлучни да на политикама нашег руководства, штитимо интересе Српске! Било какви притисци које вршите на одређене људе, индивидуално, додатно нас интегришу у заштити Српске и њених Уставом и Дејтоном загарантованих права", поручио је Кошарац.

Узурпатору који гази међународно право, Устав и Дејтонски споразум, нагласио је Кошарац, било би боље да прочита Устав и Дејтонски споразум, умјесто што пише будаласте манифесте и чита "Исламску декларацију", постајући њен промотер.

"Ако му то штиво прија, нека га промовише у Њемачкој и остатку Европе! У Републици Српској НЕ! Знамо ваше намјере, знамо да ћете наставити са неуставним моделирањем и тражити начин како да проведете ваше циљеве усмјерене против Републике Српске... Но, тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал' зубе поломи!", поручио је Кошарац. /крај/тп

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана