Кошарац: Политика Српске је против свега што симболизује лажни високи представник

Срна
Кошарац: Политика Српске је против свега што симболизује лажни високи представник

БАЊАЛУКА - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да је политика Републике Српске против свега што симболизује лажни високи представник Кристијан Шмит - антиуставно и антидејтонско дјеловање, унитаризација, колонијализација и недемократско мијешање странаца у унутрашња питања.

Кошарац је истакао да је Република Српска потписник свих 11 анекса Дејтонског споразума у коме је Српска пуним именом наведена 57 пута, а кроз одредницу ентитет још 95.

"БиХ је састављена од два ентитета и три конститутивна народа. Српска има суверенитет који је унијела у БиХ", подсјетио је Кошарац, реагујући на јучерашњи коминике УО Савјета за спровођење мира у коме се тврди да ентитети постоје искључиво на основу Устава БиХ и немају никакав властити суверенитет, те да Република Српска није потписница Општег оквирног споразума за мир.

Он је нагласио да је политика Републике Српске стриктно поштовање Дејтона и Устава, те унутрашњи договор домаћих политичара.

Према његовим ријечима, нелегитимни странац се дрзнуо да држи слово о поштовању Дејтонског споразума, у вјечитој тежњи да се у овој земљи устоличи као колонијални управник.

Кошарац је упитао откуд му право да уопште говори о институцијама Српске и њеним легитимно и легално, народном вољом, изабраним представницима.

"То `право` он црпи из неког паралелног универзума у својој глави на основу непостојеће потврде Савјета безбједности УН. То `право` црпи из ПИК-а, недејтонског тијела, које чак не представља ни међународну заједницу, већ самоорганизовану групу западних амбасадора, чија мишљења не обавезују никога у овој земљи", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Према његовим ријечима, то сасвим довољно говори о БиХ.

"Илузорно је очекивати да БиХ опстане, а камоли крене напријед, све док о њеној судбини одлучује лажна појава и подвала оличена у Кристијана Шмита", закључио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана