Кошарац: Подршка иницијативи да НСРС одбаци спорну одлуку у случају “Ковачевић”

Срна
Кошарац: Подршка иницијативи да НСРС одбаци спорну одлуку у случају “Ковачевић”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац истакао је да је неопходно подржати иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика да Народна скупштина Српске одбаци спорну одлуку Европског суда за људска права у случају Славена Ковачевића, савјетника Жељка Комшића.

- Ма колико политичко Сарајево аплаудирало таквој одлуци, свима је јасно да она није проводива. Одлука на најгрубљи начин крши Устав БиХ и довела би до опасне игре распакивања Дејтона. Република Српска неће пристати на то! - поручио је Кошарац.

Он је подсјетио да је Српска засебна изборна једница са изборним суверенитетом и то ће остати тако, без обзира на пресуде.

- Ми инсистирамо на досљедној примјени Дејтона и читамо слово овог споразума, одлучно одбацујући различите тезе иних тумача духа Дејтона, као и његово насилно прекрајање. То не долази у обзир! Нећемо дозволити 'комшићизацију' у изборном процесу у Републици Српској, односно никада нећемо пристати на то други народи бирају политичке представнике српском народу - навео је Кошарац на Инстаграму.

Он је нагласио да институције Српске имају снагу, вољу и капацитет да заштите изборну вољу грађана и имовину Републике Српске, без обзира на удружене покушаје политичког Сарајева и западних центара моћи да ускрате Уставом и Дејтоном загарантована права и позицију Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана