Кошарац: Поданичка опозиција и даље ћути - колико кошта затварање очију

Срна
Кошарац: Поданичка опозиција и даље ћути - колико кошта затварање очију

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је шира друштвена заједница дигла глас против политичког прогона и изнуђене оптужнице Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика, док поданичка опозиција и даље ћути.

"У страху од својих налогодаваца и страних финансијера ни на који начин нису осудили атаковање на институцију предсједника Републике Српске", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Он је истакао да је /предсједнику Народног фронта/ Јелени Тривић и /предсједнику СДС-а/ Милану Миличевићу главни кривац Милорад Додик.

"Криви су им студенти, борци, професори... Криви су им сви осим њихових финансијера, америчке Амбасаде, /Мајкла/ Марфија, Британаца и мешетара /Кристијана/ Шмита. Издајничка политика функционише на таквој матрици. Господо британски ђаци, жалосно је што нисте стали у одбрану институције предсједника Републике Српке, не Милорада Додика лично. Жалосно је што ваша гласна ћутња значи подршку насиљу нелегитимног странца који намеће законе усмјерене против Републике Српске", оцијенио је Кошарац.

Он је упитао колико кошта затварање очију пред перфидним ударцима на права Републике Српске, на Устав и Дејтон?

"Да ли је могуће да заиста не разумијете политику? Да ли је могуће да само знате на политичку мржњу?!", додао је Кошарац.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана