Кошарац: ПИК - самопроглашена институција!

Агенције
Кошарац: ПИК - самопроглашена институција!

БАЊАЛУКА - Савјет за спровођења мира у БиХ (ПИК) није дејтонска, већ самопроглашена институција која је у функцији реализације пројектованог антидејтонског и антисрпског концепта БиХ, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је оцијенио да је парадоксално да та самоорганизована група западних амбасадора коментарише законе које је усвојила Народна скупштина Републике Српске.

"С којим правом то раде? По којем основу се стране дипломате мијешају у унутрашња питања ове земље?!", упитао је Кошарац.

Он је на "Инстаграму" написао да њихове оптужбе да Српска узурпира надлежности институција на нивоу БиХ и да ствара паралелни законски оквир, представљају носенс и школски примјер лицемјерства и двоструких аршина колективног запада.

"Управно су они креатори и промотери парадејтонског и парауставног система, који од БиХ прави `Франкенштајна` међународне заједнице", навео је Кошарац.

Он је рекао да је БиХ жртва катастрофалног експериментисања и иживљавања фрустрираних западних амбасадора, који на овом простору "билдају" своје каријере и крајње лицемјерно причају о тобоже потреби да "заштите суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер ове земље".

"Да им је то заиста циљ и истинско опред‌јељење, престали би да се мијешају у унутрашња питања ове земље, ускратили подршку нелегитимном Шмиту, затворили ОХР и подржали одлазак страних судија из Уставног суда БиХ", рекао је Кошарац.

Умјесто тога, према његовим ријечима, континуирано се труде да спријече унутрашњи договор и сасијеку све што покушавају домаћи политички актери.

Амбасадори земаља чланица Управног одбора ПИК-а БиХ наводе да се недавним објављивањем Изборног закона Републике Српске и Закона о референдуму и грађанској иницијативи у "Службеном гласнику Републике Српске" настоје узурпирати надлежности Централне изборне комисије БиХ и створити паралелни законски оквири. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана