Кошарац: Оставке органа за спровођење избора - патриотиски чин

Срна
Кошарац: Оставке органа за спровођење избора - патриотиски чин

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изразио је очекивање да ће сви чланови органа за спровођење избора из Републике Српске поступити по закључку Владе и поднијети оставке, потврђујући патриотски однос према Српској и слиједећи политику њених институција.

-Република Српска има изборни суверенитет, а њено уставно право је да бира посланике Народне скупштине, делегате Вијећа народа, предсједника и потпредсједнике Српске, делегате Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, те скупштине градова, одборнике скупштина општина, градоначелнике и начелнике општина - рекао је Кошарац.

Он је истакао да је израз изборног суверенитета Републике Српске и закључак Владе којим се позивају сви чланови органа за спровођење избора из Српске да поднесу оставке.

-То је јасан и недвосмислен одговор на насртаје и тенденциозне намјере недобронамјерних странаца, првенствено нелегитимног (Кристијана) Шмита и амбасадора (Мајкла) Марфија, као и бошњачког политичког фактора - навео је Кошарац, који је и замјеник предсједавајуће Савјета министара.

Према његовим ријечима, таква политика је антисрпска, антиуставна и антидјетонска, усмјерена против Српске, њеног изборног, уставног и сваког другог капацитета.

-Одговорна политика предсједника Милорада Додика и институција Српске никада неће дозволити да изборну вољу грађана прекрајају појединци, које именује нелегитимни странац и структуре које воде политику против Српске - навео је Кошарац на “Инстаграму”.

Изборну вољу грађана Републике Српске, поручио је он, спроводиће кредибилне институције и органи Српске.

Влада Републике Српске оцијенила је у суботу, 6. априла, да је неприхватљиво наметање измјена и допуна Изборног закона БиХ од самозваног високог представника у БиХ и позвала све чланове органа за спровођење избора из Српске да поднесу оставке на дужност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана