Кошарац: Осовина Шмит-Марфи затровала односе у БиХ

Срна
Кошарац: Осовина Шмит-Марфи затровала односе у БиХ

САРАЈЕВО - Интервенционизам ОХР-а и америчке Амбасаде су главни рушилачки и реметилачки фактори у овој земљи, због којих је немогуће направити искорак ка функционалнијој и европској БиХ, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да је осовина Кристијан Шмит-Мајкл Марфи затровала унутрашње политичке односе и довела БиХ у озбиљну фазу распадања.

"Овај двојац је налогодавац политички монтираног процеса против легитимно и легално изабраног предсједника Српске Милорада Додика, који је на уставан начин имплементирао обавезе прописане Уставом", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, једино исправно и могуће рјешење је да се фарса пред неуставним Судом БиХ оконча ослобађајућом пресудом и одустајањем Тужилаштва БиХ од тог монтираног случаја, те да било какво друго рјешење доводи БиХ у озбиљан проблем са несагледивим посљедицама различитих конотација.

Он је нагласио да су представници Српске увијек упозоравали да интервенционизам међународне заједнице, првенствено кроз дјеловање ОХР и нелегитимног високог представника, штети унутрашњим прилиама у БиХ, да ову земљу удаљава од дијалога и унутрашњег договора домаћих политичких актера.

"Под диригентском палицом Шмита и Мафрија, бошњачка политичка структура је одустала од свих договора које смо постигли на европском путу. Ако заиста мисле добро БиХ, рјешење је у затварању ОХР и одласку нелегитимног Шмита, те договору два ентитета и три конститутивна народа у складу са словом Дејтона", објавио је Кошарац на "Инстаграму".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана