Кошарац: ОБА демантовала Хелезове тврдње о наводном Додиковом бијегу

Срна
Кошарац: ОБА демантовала Хелезове тврдње о наводном Додиковом бијегу

САРАЈЕВО - Руководство Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ саопштило је да не постоје обавјештајни подаци о наводном бијегу предсједника Републике Српске Милорада Додика, односно да су нетачне информације министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, изјавио је члан Извршног обавјештајног одбора Сташа Кошарац.

Кошарац, који је замјеник предсједавајуће Савјета министара, данас је у Сарајеву организовао састанак са директором и замјеником ОБА Алмиром Џувом и Ристом Зарићем поводом спекулативних Хелезових навода које је недавно изнио у јавности.

-Од руководства ОБА БиХ добио сам информацију да су нетачне информације Хелеза и да не постоје обавјештајни подаци о наводном бијегу предсједника Републике Српске Милорада Додика, како то јавно тврди актуелни министар. ОБА БиХ се ограђује од јавно изречених ставова Хелеза - истакао је Кошарац.

Он је нагласио да је ријеч о неистинитим, нетачним и спекулативним тврдњама Хелеза, који у свом наративу користи дезинформације у политичке сврхе.

-Пласирање у јавност нетачних информација и потпуних неистина може се окарактерисати као зла намјера министра Хелеза с циљем урушавања институције предсједника Републике Српске и дискредитације Милорада Додика лично - рекао је Кошарац.

Он је оцијенио да је крајње вријеме да политички званичници и носиоци јавних функација преузму одговорност за јавно изречене ставове, посебно када они не одговарају чињеничном стању и усмјерени су на дискредитацију других личности.

-С обзиром на чињеницу да је Хелез у јавност пласирао дезинформације, од њега очекујем да повуче такве тврдње, те да се јавно и лично извини Милораду Додику - рекао је Кошарац.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана