Кошарац: Никада нећу склонити заставу Републике Српске

Срна
Кошарац: Никада нећу склонити заставу Републике Српске

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је данас да ће у просторијама гдје он сједи и представља Републику Српску и српски народ, стајати и застава Републике Српске.

Кошарац је изјавио да је протокол Савјета министара тражио да се из сале Министарства спољне трговине и економских односа за потребе одржавања данашње сједнице овог тијела уклони застава Републике Српске.

-Нећу никада склонити заставу Републике Српске из просторија у којима ја сједим. Мој одговор био је потпуно јасан, никада нећу. Тамо гдје сједим ја, а представљам Републику Српску и српски народ, стајаће застава Републике Српске -, нагласио је Кошарац.

Он је појаснио да је због лоших услова у згради заједничких институција у којима се одржавају сједнице Савјета министара понудио да се данашња сједница одржи у сали Министарства спољне трговине и економских односа, која је климатизована, с обзиром на обимност дневног реда и тема о којима Савјет министара данас расправља.

-У тој просторији је застава БиХ, застава Републике Српске и застава Европске уније. Нисам дозволио, нисам прихватио и ево данас радимо у условима каквим радимо и у простору у коме радимо - рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Он је додао да су министри због нефункционалности климе у згради заједничких институција више пута тражили да се за потребе одржавања сједница Савјета министара пронађе друго мјесто.

Сједница Савјета министара није одржана у сали Министарства спољне трговине и економских односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана