Кошарац: Никада нећемо дати сагласност за чланство у НАТО-у

СРНА
Кошарац: Никада нећемо дати сагласност за чланство у НАТО-у

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је НАТО агресија на Републику Српску зло које је трајно урезано у памћење српског народа, због чега Српска никада неће дати сагласност за чланство БиХ у НАТО.

Подсјетивши да се данас обиљежава Дан сјећања на жртве НАТО агресије на Републику Српску, Кошарац је истакао да је српски народ прва жртва агресије Алијансе, која је без одлука УН бомбардовала Српску и Србију.

"У том монструозном, злочиначком и нехуманом походу НАТО је убијао нашу дјецу, старце, војнике, рањенике...На наше војне објекте, фабрике, мостове, путеве, резервоаре за воду и друге искључиво цивилне циљеве бацили су готово три тоне осиромашеног уранијума", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Он је указао да се посљедице овог зла нажалост и данас осјећају, јер грађани, посебно из Сарајевско-романијске регије, и даље умиру од малигних обољења.

Према његовим ријечима, за овај злочин без преседана нико није одговарао, нити су српске жртве добиле било какву сатисфакцију.

"Данас нас лицемјерно покушавају увјерити да је чланство у НАТО-у у интересу српског народа, да је пакт са убицама наше дјеце нешто што је добро за нас, да заборавимо наше жртве, наше страдалнике, да зажмуримо на чињеницу да и даље нема одговорних за монструозне злочине", нагласио је Кошарац.

Он је истакао да Срби никада неће пристати на то.

"Наша патриотска обавеза и људска дужност јесте да чувамо сјећање на наше страдалнике и да њиховим породицама помогнемо у тражењу правде. Српска ће наставити да инсистира на војној неутралности, у складу са одлукама и резолуцијама својих институција. Никада нећемо дати сагласност за чланство БиХ у НАТО-у", поновио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана