Кошарац: Нема никаквог чланства у НАТО

Срна
Кошарац: Нема никаквог чланства у НАТО

САРАЈЕВО - Нема никаквог чланства БиХ у НАТО, Република Српска то никада неће прихватити, а министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић не могу да говоре у име БиХ, изјавио је данас замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

-Нема чланства, јер смо свјесни чињенице шта је НАТО радио 1995. године српском народу. Не знам колико пута то треба да поновим у Сарајеву или на неким другим мјестима, али видљива је њихова инвазија и одређене активности по свијету да лобирају, говоре нетачно у име БиХ - рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Кошарац је додао да нико као представник српског народа у било којој институцији, на било којем нивоу у БиХ, не смије да верификује одлуке нелегитимног високог представника.

-Наша политика је изградња суверенитета институција, активна улога Републике Српске и ФБиХ у процесу одлучивања и на заједничком нивоу и кроз улогу изабраних предствника сва три конститутивна народа - навео је Кошарац.

Уколико постоји опредјељење да се окупе око политике институција Републике Српске, а сматра да то треба, Кошарац је нагласио да би било патриотски, политички одговорно да чланови Центаралне изборне комисије из реда српског народа поступе по закључцима Владе Републике Српске и других републичких институција.

Он је додао да ће у супротном верификовати нелегитимног Кристијана Шмита и даће му на значају.

-Сматрамо да је његова улога овдје потпуно штетна по интересе Републике Српске и националне интересе српског народа у БиХ. Очекујем да ће се и даље наставити интервенција Шмита, јер жели да на различите начине усмјери своју политику против Републике Српске - закључио је Кошарац.

Бећировић је јуче позвао НАТО да упути позив БиХ за чланство и да се врате у војне базе у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана