Кошарац: Не желимо правосуђе у раљама међународних центара моћи

Срна
Кошарац: Не желимо правосуђе у раљама међународних центара моћи

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да Закон о суду остаје међу приоритетима на путу ка ЕУ, те да ово законско рјешење мора бити плод договора домаћих политичких актера, без уплитања странаца и наметнутих рјешења.

- Српска има право да одреди гдје ће бити сједиште Апелационог одјељења Суда БиХ, јер нам је то припало ранијим договором. Наш став је да сједиште треба да буде у Бањалуци, јер ће се на тај начин обезбиједити независност рада, односно спријечити утицај странаца, првенствено мислећи на Амбасаду САД и ОХР. Не желимо правосуђе у раљама међународних центара моћи - поручио је Кошарац у објави на Инстаграму.

Кошарац је нагласио да је предуслов за независност и професионалан рад Апелационог одјељења да његово сједиште буде што даље од Сарајева и утицаја странаца - дакле, у Републици Српској, која је рекла да ће то бити Бањалука.

- Једино мјесто за усвајање овог закона је Парламентарна скупштина БиХ. Када су у питању надлежности, Апелационо одјељење ће се бавити искључиво прописима које усвоји Парламентарна скупштина БиХ - изјавио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана