Кошарац: Младен Босић страшно и срамно увриједио Додика и српски народ

Срна
Кошарац: Младен Босић страшно и срамно увриједио Додика и српски народ

БАЊАЛУКА- Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је бивши предсједник СДС-а Младен Босић на најстрашнији и најсрамнији начин увриједио српски народ и Републику Српску поредећи подршку коју Милорад Додик има у српском народу са подршком коју је Хитлер имао у нацистичкој Њемачкој.

- Ако је и од Младена Босића, једног од највећих политичких губитника, превише је. Ријеч је о класичном говору мржње према новоизабраном предсједнику Републике Српске и незапамћеној увреди која је у програму једне сарајевске телевизије изречена према Милораду Додику и српском народу у Републици Српској - рекао је Кошарац.

Он је у изјави за Срну нагласио да је српски народ у Републици Српској на протеклим изборима још једном наградио напоре Милорада Додика, Жељке Цвијановић и СНСД-а да сачувају уставну позицију Републике Српске и заштите права и слободе српског народа, те казнио издајничко и поданичко понашање СДС-а и ПДП-а.

- Младен Босић, који је цијелу деценију провео на челу СДС-а, родоначелник је издајничке и поданичке политике те партије, што је српски народ препознао на сваким изборима од 2006. године до данас. Са Босићем и Мирком Шаровићем на челу, СДС никада није изнио никакав озбиљан политички став о било ком важном и тешком питању с којим је српски народ био суочен у протекле двије деценије. Зато СДС губи изборе и зато се послије сваких избора осипа - поручио је Кошарац.

Он је упозорио на то да српски народ у Републици Српској веома добро препознаје опасност у политичком дјеловању опозиционих партија, посебно у Сарајеву.

- Не можете очекивати подршку ако простор у сарајевским медијима користите како бисте се додворавали бошњачким политичарима и странцима, сипајући увреде и ширећи мржњу према српском народу и Републици Српској. С таквим политичким и медијским злодјелима мора се престати или се то мора кривично санкционисати. Увјерен сам да ће у том правцу ићи и законска рјешења која ће креирати и усвојити Влада и Народна скупштина Републике Српске - закључио је Кошарац.

Члан Предсједништва СДС-а у оставци Младен Босић јуче је, у програму телевизије Н1, коментаришући изборне резултата и оставке предсједника и чланова Предсједништва СДС-а, упоредио подршку коју је Милорад Додик добио од српског народа у Републици Српској са подршком коју је имао Хитлер у нацистичкој Њемачкој.

- То што неко добије пуно гласова не значи да је добар. Да не спомињем Хитлера који је имао подршку њемачког народа, као драстичан примјер - рекао је Босић. Водитељ емисије није реаговао, нити се на било какав начин оградио од овакве изјаве, коју су пренијели и поједини медији у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана