Кошарац: Косовски сценарио нећете гледати у Српској

Срна
Кошарац: Косовски сценарио нећете гледати у Српској

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Умјесто српског јединства и заштите националних интереса српског народа и Републике Српске, опозиција је изабрала нелегитимног странца Кристијана Шмита, изјавио је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

"Да будемо сасвим јасни, СДС, ПДП и остале опозиционе странке давно су одлучиле да учествују на изборима по 'Шмитовом закону'. То је још једна капитулација опозиције", навео је Кошарац.

Наравно, додао је, да нису рачунали на Изборни закон Српске, јер га нису ни подржали у Народној скупштини Републике Српске.

"Напротив, подржали су и прихватили мешетара Шмита и његово насиље над домаћим законодавством како би преварама дошли на власт, свјесни чињенице да неће добити повјерење грађана Српске", истакао је Кошарац.

Он је објавио на Инстаграму да је опозиција, у изазовним временима за Српску, поново изабрала пут издаје националних интереса и спремна је да уруши изборни суверенитет Српске.

То је изузетно опасно за Српску, указао је Кошарац, јер може довести до подјела и хаоса кроз изборни процес, што је циљ западних земаља.

"Опозиција се ставила у функцији извођача опасних намјера. СНСД је понудио свим партијама да бојкотујемо избори по 'Шмитовом закону', али опозиција је имала друге планове. Због њихове капитулације и издаје, приморани смо на излазак на изборе, јер не смијемо допустити подјелу и урушавање изборног суверенитета Српске", навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, видљиво је да су уз подршку Шмита и Мајкла Марфија спремали различите сценарије по угледу на догађаје са сјевера Косова.

"Чак су нам појединци из опозиције рекли да је било планирано да гласање буде организовано на чудним и непредвиђеним мјестима, у контејнерима, на улицама и слично, како би се легализовао тај изборни процес.

Косовски сценарио нећете гледати у Српској! Наша политика је очување националних интереса и изборне воље наших грађана. Зато настављамо са активностима у вези са Изборним законом Српске, апсолутно посвећени и привржени очувању њеног изборног суверенитета", поручио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана