Кошарац: Изостављањем пројеката из Српске ЕУ показала лицемјерство

Срна
Кошарац: Изостављањем пројеката из Српске ЕУ показала лицемјерство

САРАЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету мнистара Сташа Кошарац изјавио је да је ЕУ поново доказала лицемјерство изостављајући пројекте из Републике Српске из новог пакета финансијске помоћи.

-У том пакету су за БиХ намијењена 303 милиона евра за четири значајна инфраструктурна пројекта, али ниједан од ова четири пројекта није на територији Републике Српске. И онда се Европа пита и чуди зашто грађани немају повјерења у ЕУ - поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је упитао шта ЕУ очекује, с обзиром на то да има једностран и лицемјеран приступ према унутрашњим односима у БиХ.

-Сасвим оправдано је поставити питање да ли то ЕУ има као партнера у БиХ искључиво федерацију БиХ - рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, руководство и институције Републике Српске опредијељени су за испитивање 14 приоритета, али ни по коју цијену неће дозволити условљавања.

-Евидентно је да ЕУ на овај начин жели да условљава и дисциплинује Републику Српску, што је недопустиво. Морају престати са том праксом - истакао је Кошарац.

Он је додао да напредак и развој Републике Српске неће бити заустављен упркос двоструким аршинима ЕУ.

-Република Српска има пријатеље који су спремни да нам помогну у реализацији кључних инфраструктурних пројеката. Нико неће зауставити развој и напредак Српске -поручио је Кошарац.

Из Делегације ЕУ јуче је саопштено да су за, како кажу, БиХ намијењена 303 милиона евра за четири значајна инфраструктурна пројекта у оквиру новог финансијског пакета укупне вриједности 2,1 милијарду евра који је објавила Европска комисија за подршку инвестиционим пројектима на Балкану.

Сва средства су намијењена за пројекте у ФБиХ, а ниједан у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана