Кошарац: Истина је на нашој страни

Срна
Кошарац: Истина је на нашој страни

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Република Српска цијени подршку Русије на међународној сцени и спремност Москве да се одупре Западу, који лажним тумачењем догађаја у Сребреници 1995. године покушава да означи цијели српски народ као геноцидан, рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац. .

“Истина је на нашој страни. Морамо заједно да бранимо истину и спријечимо историјски ревизионизам”, рекао је за “Руску газету” Кошарац, који је допутовао у Руску Федерацију ради учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Кошарац је указао на важност заједничког руско-српског супротстављања растућем фалсификовању историје.

“Желим да захвалим руководству и народу Руске Федерације на мајском гласању представника Русије у Генералној скупштини УН против резолуције о догађајима у Сребреници 1995. године”, рекао је Кошарац.

Он је истакао да су ову резолуцију иницирали Бошњаци и да је стављена на гласање без одобрења Предсједништва БиХ, гдје никада није могла бити одобрена у овом облику.

“Подсјећам да је Велика Британија 2015. године већ покушала да прогура сличан документ у Савјету безбједности УН. Тада је Русија, гласом амбасадора Виталија Чуркина, рекла своје чврсто жнеж”, рекао је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана