Кошарац: Хистерија у ФБиХ - доказ да су српски представници у праву

Срна
Кошарац: Хистерија у ФБиХ - доказ да су српски представници у праву

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је невјероватна хистерија у Федерацији БиХ /ФБиХ/ због писама које су парламентарци из Српске упутили америчком Конгресу и Европском парламенту најбољи доказ да су српски представници у праву.

"Из ФБиХ најављују да ће и они писати на разне адресе. Тридесет година они износе неистине о Републици Српској, манипулишу и изврћу чињенице. Морају да престану да се понашају као размажена деришта! Нека коначно схвате - Република Српска се пита!", поручио је Кошарац.

Кошарац, који је и замјеник предсједавајуће Савјета министара, истакао је да се федералне структуре морају навићи на то да ће Република Српска и њени представници увијек говорити истину и износити чињенице.

"Искористићемо сваку прилику и контакт да међународној јавности укажемо на истину. А што се тиче ФБиХ, она мора научити да чује и другу страну. Доста је њиховог фалсификата!", навео је Кошарац на "Инстаграму".

Представници Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ упутили су писмо америчком Сенату и Конгресу у којем су навели да је БиХ већ дуго уточиште радикалних исламиста и да националистичке политике највећих бошњачких странака потврђују намјеру да у БиХ владају без Срба и Хрвата.

Представници Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ упутили су писмо и посланицима Европског парламента у којем су указали да је Српска увјерена да БиХ може успјети и постати просперитетна чланица ЕУ након што се Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ вјерно спроведу, укључујући поштовање уставног уређења БиХ и обнову демократске самоуправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана