Кошарац: Хелез слободно може у Тужилаштво сваког дана

Срна
Кошарац: Хелез слободно може у Тужилаштво сваког дана

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поручио је Зукану Хелезу да слободно, након сваке сједнице Савјета министара, иде у Тужилаштво и подноси кривичне пријаве против српских министара, али да то неће промијенити чињеницу да ниједан акт на заједничком нивоу неће бити усвојен без сагласности Републике Српске.

-То се односи и на Министарство одбране БиХ. Дакле, без сагласности српског члана Предсједништва БиХ и институција Српске, ниједна Хелезова тачка неће проћи на Савјету министара, па нека подноси кривичне пријаве до миле воље! - нагласио је Кошарац поводом Хелезове изјаве да ће након сваког “обарања” закона од српских министара у Савјету министара против њих подносити кривичне пријаве.

Кошарац је истакао да је политика српских министара у Сарајеву политика институција Републике Српске и да то Хелез коначно мора да схвати и научи, а ако му није јасно, нека прочита 10 пута!

-Нема тог Хелеза који ће нас дисциплиновати да радимо по вољи иних „хелеза“ и њихових западних ментора. Наша дисциплина је обавеза и одговорност према Републици Српској. Ниједна одлука на штету Српске неће проћи на Савјету министара - поручио је Кошарац.

Он је објавио на “Инстаграму” да нема тих уличних напада, пријетњи, упозорења и уцјена које ће их поколебати да на законит и уставан начин заступају политику Републике Српске на нивоу заједничких институција.

-Нама је јасно да постоје структуре у ФБиХ које, под притиском америчке и других западних амбасада, желе да напусте партнерство. Једнако тако, ми смо могли да бирамо и другог партнера из ФБиХ, а не „Тројку“ - рекао је Кошарац.

Он је мишљења да у историји није запамћена пракса да један министар у Савјету министара подноси кривичне пријаве против свог замјеника, додавши да Хелез и то ради.

-Очигледно је да странци имају матрицу дјеловања и да су нашли локалну менталну структуру која је спремна и на такве кораке. Но, то је њихов проблем. Нас неће застрашити нити спријечити у одбрани интереса Српске и имплементацији њених политика на заједничком нивоу - нагласио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана