Кошарац: Хелез лаже!

Срна
Кошарац: Хелез лаже!

САРАЈЕВО - Српски министри у Савјету министара стоје иза одлуке да 11. јули не буде проглашен даном жалости у БиХ, а Зукан Хелез данас у Сребреници само износи лажи, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да је згрожен лажима које је Хелез данас изрекао у Сребреници о томе како би српски министри у Савјету министара "радо подржали проглашење 11. јула даном жалости у БиХ, али да то не смију урадити".

"Гласали смо против тога да се 11. јули прогласи даном жалости у БиХ. Стојимо иза такве одлуке и увијек ћемо гласати на такав начин. Никога се не бојимо, нити имамо разлога за то. Ми смо политика Српске у Савјету министара", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Он је истакао да је Хелез овако монструозном лажи превазишао сам себе. "Не само да је популиста, него и ноторни лажов", нагласио је Кошарац.

О чему Хелез прича, какав страх, од кога и од чега, пита Кошарац и поручује министру одбране у Савјету министара да престане да замлаћује јавност својим глупостима и небулозама.

"Није ми јасно како Хелез нема стида и срама да безочно лаже и шаље огавне поруке на данашњи дан и са мјеста гдје се обиљежава страдање народа којем припада. То најбоље говори о њему и његовом односу спрам овог питања", рекао је Кошарац.

Према његовим ријечима, српски министри у Савјету министара су представници политика Српске у заједничким институцијама, досљедно проводе политику предсједника Републике Милорада Додика и институција Српске на заједничком нивоу, поштујући ставове и штитећи интересе српског народа и грађана Српске.

"Поновићу, разумијемо и поштујемо бол породица жртава свих народа. Српска је за мир, стабилност, међусобно уважавање и поштовање. Нека Хелез добро прочита поруку предсједника Додика, који је данас позвао на достојанство, мир, одговорност и поштовање", нагласио је Кошарац.

Он је додао да много тога Хелез може научити из Додикових ријечи да однос Срба према овом дану покаже да су опредијељени за мир, стабилност и бољу будућност за све људе у Републици Српској и БиХ.

"Наша политика је истина! Вођени истином ми се не бојимо. Наша политика је за Српску и српске народ, не протов било којег другог народа", закључио је Кошарац.

Хелез је у Поточарима рекао да данас у БиХ није дан жалости, да то што је предложио није усвојено, те је питао колеге зашто то оспоравају, а они су му одговорили "да би то радо урадили, али да не смију".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана