Кошарац: Доба намјесника је прошло

Срна
Кошарац: Доба намјесника је прошло

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац истакао је да је крајње вријеме да недобронамјерни странци, попут америчког амбасадора и сличних западних дипломата, схвате да је доба намјесника и колонијалних управника прошло.

-Они су у БиХ то што јесу - представници својих земаља, без иједног права да се мијешају у унутрашња питања у БиХ! - поручио је Кошарац.

Он је указао да њихово колосално лицемјерје сваким даном добија нови замах, а посљедњи у низу примјера је иступ америчког амбасадора Мајкла Марфија, који се без икаквог основа ставља у улогу тумача Устава и Дејтонског споразума.

-Какав парадокс! - констатовао је Кошарац.

Он је нагласио да нам амбасадор Марфи константно прича о тобоже демократским вриједностима и америчкој бризи за све грађане, док се истовремено најдиректније мијеша у унутрашње ствари у БиХ, на најгрубљи могући начин крши Дејтонски споразум и настоји да поништи изборну вољу једног народа.

Кошарац је упитао у којој демократској земљи у свијету један амбасадор даје себи за право да тумачи устав и у којем паралелном универзуму то се дешава?!

Он је написао на Инстаграму да Република Српска ничим није прекршила Дејтон нити Устав БиХ.

-Не одступамо од слова овог споразума и заговорници смо договора два ентитета и три конститутивна народа. Господо странци, то конкретно значи нулти степен толеранције на међународни интервенционизам, посебно онај који поприма облик тираније и бруталног гажења људских права, неприхватљив за нашу цивилизацију и демократски свијет! - поручио је Кошарац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана