Кошарац: Чланство у НАТО остаће недосањани сан Дениса Бећировића

СРНА
Кошарац: Чланство у НАТО остаће недосањани сан Дениса Бећировића

САРАЈЕВО - Чланство БиХ у НАТО-у остаће недосањани сан бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац. "Што је Бећировићу мило, то му се и снило.

Чланство БиХ у НАТО-у остаће његов недосањани сан. Сваком озбиљном политичару и дипломати постало је јасно да без изричите сагласности Републике Српске и српског народа, БиХ никада неће постати чланица НАТО-а", истакао је Кошарац.

Ова неспорна чињеница, каже, изгледа промиче само Бећировићу. "Овај квазиљевичар поново је, у новом наступу мегаломаније, изјавио да је НАТО стратешко и законско опредјељење БиХ?! Да цитирам легендарног Зорана Радмиловића: Ајде", написао је Кошарац на "Инстаграму".

Кошарац је сматра да је реалности свјестан и главни политички актер у Сарајеву, амерички амбасадор Мајкл Марфи, али да га то не спречава да обмањује јавност неистинама о неопходности интеграција БиХ у НАТО, те је такве ноторне неистине зачинио ратнохушкачким тезама о угрожавању мира у БиХ.

Он је навео да не би да улази у Бећировићева лична опредјељења и ставове, што га ни не занима, али је указао на чињеницу да он не може да говори у име БиХ без усаглашеног става Предсједништва БиХ. Кошарац је рекао и то да је Бећировић очигледно занемарио чињеницу да је његов глас само један од три и да се пита таман толико или мање.

"Чињеница да БиХ неће у НАТО, јер се Република Српска пита, постала је јасна и прихватљива и самим чланицама, али и највишем руководству НАТО-а. То је реалност, коју још нису у стању да прихвате у бошњачком политичком корпусу", навео је Кошарац.

Поновио је да да су главни фактори нестабилности у БиХ амбасадор Марфи, нелегитимни Кристијан Шмит и западна дружина, који минирају и опструишу сваку могућност постизања договора домаћих политичких актера у БиХ. Према његовим ријечима, Српска неће подлећи притиску и чврсто стоји на принципима војне неутралности, те договора два ентитета и три конститутивна народа.

"Ове чињенице су извор континуиране фрустрације за Бећировића и сличне њему, који су навикли да сви безрезервно вјерују њиховим пренемагањима за међународном интервенцијом и не могу да прихвате да се принципијелна и храбра политика предсједника Милорада Додика, руководства и институција Српске изборила за овакву позицију Републике Српске", закључио је Бећировић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић тврди да су "пуноправно чланство у ЕУ и НАТО стратешки циљеви БиХ". Он је рекао да је на састанку са делегацијом Сјеверноатлантског савјета пренио да БиХ "није неутрална него опредијељена".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана