Kошарац: Бошњачки званичници брутално руше дејтонску структуру БиХ

Срна
Kошарац: Бошњачки званичници брутално руше дејтонску структуру БиХ

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да бошњачки званичници на крилима подршке појединих западних амбасада брутално руше дејтонску структуру БиХ доводећи у питање њен опстанак.

Кошарац је напоменуо да је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић синоћ пред Савјетом безбједности УН јасно и аргументовано, без сувишних ријечи, изнијела ставове политике Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика, базиране на поштовању Дејтона и Устава.

С друге стране, додао је Кошарац, салва неистина и манипулација Кристијана Шмита не завређује посебан коментар.

Према његовим ријечима, странац без легитимитета изнио је низ личних фрустрација, окићен заставама ОХР-а како би међународну јавност покушао убиједити да је високи представник.

Жалосно је, каже, колико се та индивидуа самопонижава, мучно за гледати и слушати.

-Оно што је посебно забрињавајуће је надобудност бошњачких званичника, који на крилима подршке појединих западних амбасада, брутално руше дејтонску структуру БиХ, доводећи у питање опстанак ове земље - написао је Кошарац на "Инстаграму".

Он је навео да у прилог томе најбоље свједочи све што је урадио шеф Сталне мисије БиХ при УН Златко Лагумџија, унилатерално и без сагласности Предсједништва БиХ.

Кошарац је нагласио да је у вјечитој тежњи да српском народу и Српској нанесе штету Лагумџија доказао спремност да згази БиХ, која не може преживјети изван дејтонског оквира и без равноправности два ентитета и три конститутивна народа.

-Шта се друго и могло очекивати од Лагумџије, који је увијек био допуна радикалној политици муслимана у БиХ? Од ратног кадра, Изетбеговићевог сарадника и члана његове владе? Некада су жртвовали мир за БиХ. Данас су очигледно спремни да жртвују БиХ - рекао је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана