Кошарац: Бошњачки политичари да се врате у уставне оквире

Срна
Кошарац: Бошњачки политичари да се врате у уставне оквире

САРАЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац поручио је бошњачким политичарима да се врате у уставне оквире и подрже унутрашњи договор два ентитета и три конститутивна народа без страног интервенционизма, те нагласио да ће БиХ бити онолико колико се поштује Република Српска.

"Бошњачким политичарима било би много корисније да коначно схвате да их странци вуку за нос. Ваљда ће неко од њих одбити странце", навео је Кошарац.


Он је истакао да не зна зашто дио сарајевске политичке структуре у свијету прича неистине, зашто се служе фалсификатима и само њима познатим дезинформацијама, те замајава јавност причом о суверенитету БиХ.

Министар је нагласио да ниједна одлука на заједничком нивоу не може бити усвојена без Републике Српске, те подсјетио да је БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа, што знају и бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, као и читава плејада оних који се куну у суверенитет БиХ.

"Ако је суверена, покушајте донијети било коју одлуку без представника Српске", написао је Кошарац на друштевној мрежи "Инстаграм".

Кошарац је поручио бошњачким политичарима да ће БиХ ће бити онолико колико поштују Републику Српску и да је то све што се треба знати о суверенитету БиХ, који се завршава само на покушају.

"Република Српска се пита! Њен уставни капацитет и права загарантована Уставом и Дејтоном су неупитна", истакао је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана