Кошарац: Бећировић и Шмит у УН-у без аргумената

Срна
Кошарац: Бећировић и Шмит у УН-у без аргумената

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да нема ништа аргументовано, чињенично и истинито у иступу предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и њемачког дипломате Крстијана Шмита пред Савјетом безбједности УН, нити да је њихов циљ да међународној јавности представе објективну слику о БиХ.

-Пред Савјетом безбједности УН ништа изненађујуће и неочекивано. Већ виђен сценарио - фикција Бећировића да у свом скандалозном иступу, који обилује неистинама, говори у име БиХ и сулуда илузија нелегитимног странца Шмита да је високи представник у БиХ - написао је Кошарац на “Инстаграму”.

Кошарац је истакао да овај двојац, као репрезент бошњачке политике, “по задатој матрици вергла исту причу засновану на лажима, подвалама и неоснованим оптужбама на рачун Републике Српске и њеног руководства”.

-Нема ту ништа аргументовано, чињенично и истинито, нити је, да будемо јасни, њихов циљ да међународној јавности представе објективну слику о БиХ. Нисмо изненађени, али је забрињавајућа количина патолошке мржње према српском народу, предсједнику (Републике Српске Милораду) Додику и руководству Српске. То стање захтјева што хитнију дијагнозу и адекватно лијечење - сматра Кошарац.

Оцијенио је да су овакви иступи Бећировића и Шмита патологија, те да су превазишли популизам у жељи да покупе по који политички поен на рачун напада на Српску.

-Тешко је очекивати да можемо ићи напријед са Бећировићем и њему сличнима. Не можемо разговарати о будућности са људима из којих исијава мржња према српском народу у патолошкој потреби да униште Српску - навео је замјеник предсједавајуће Савјета министара.

Кошарац је упитао како они замишљају да БиХ уопште може опстати, када у сваком свом иступу негирају и грубо крше Устав и Дејтонски споразум.

-Да ли заиста мисле да је једностран приступ кључ за будућност ове земље? То је огромна политичка заблуда која ће им се вратити као бумеранг. Што више једностраног приступа, мање је БиХ - додао је Кошарац.

На редовној полугодишњој дебати Савјета безбједности УН о БиХ обратили су се предсједавајући Предсједништва БиХ Бећировић, иако његово обраћање није усаглашено у Предсједништву, те Шмит, кога Савјет безбједности није потврдио за високог представника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана