Кошарац: Ако Шмит настави са провокацијама, могуће повлачење из заједничких институција

Срна
Кошарац: Ако Шмит настави са провокацијама, могуће повлачење из заједничких институција

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да ће, уколико Кристијан Шмит настави са провокацијама, позвати српске представнике да се повуку из рада у заједничким институцијама.

- Сутра сам у 10.00 часова у Источном Сарајеву заказао састанак са српским представницима на нивоу Савјета министара и отворено ћемо разговарати о овој могућности. Сматрам да је беспредметно да и даље будемо у заједничким институцијама ако се наставе напади на Републику Српску, њеног предсједника и институције, као и са кршењем Устава и Дејтона - нагласио је Кошарац.

Он је навео да Кристијан Шмит нема ни право ни легитимитет да било шта говори о Републици Српској, о њеном руководству и институцијама.

- Узурпатор Шмит коначно да схвати - нека престане да нас провоцира! Српска вас неће! Нисте добродошли! Нећемо насјести на провокације недобронамјерног странца, који се лажно представља као високи представник - истакао је Кошарац у објави на “Инстаграму”.

Он је навео да Српска има легалне и летитимне институције, демократски капацитет у одлучивању и увијек поступа у складу са Уставом и Дејтоном споразумом, те да грађани Републике Српске стоје уз предсједника Републике Милорада Додика и његову политику у заштити Српске.

- Никада нећемо пристати на то да нам мешетар Шмит кроји правила. С којим правом се он окомио на институције Републике Српске и њену имовину, коју желе да нам узму? С којим правом би тај несрећник Шмит да прекраја изборну вољу грађана Српске?! Једино што Шмит успијева јесте да додатно компликује и отежава односе у БиХ. Његово бахато, подло и безобразно понашање мора престати одмах! - констатовао је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана