Коректни односи ДНС-а и СДA

Агенције
Коректни односи ДНС-а и СДA

Приједор - Предсједник Демократског народног савеза (ДНС) Марко Павић изјавио је да је Странка демократске акције (СДА) дио владајуће коалиције у Приједору и да су заједнички интереси двије странке усмјерени ка бољитку свих грађана БиХ, а њихови односи веома коректни и од раније, преносе агенције.

- Политика је изван скупштинских клупа у Приједору и наши заједнички интереси су просперитет и изградња проевропског града - рекао је Павић, који је и градоначленик Приједора, новинарима након разговора са руководством СДА.

Он је нагласио да је у Приједору политичка, безбједоносна и међунационална ситуација дуги низ година стабилна и да град може бити примјер другима у многим сегментима, а да се увијек треба договарати и не дозвољавати да дође до проблема у комуникацији.

- Изградња споменика у Козарцу лијеп је примјер како се нешто може урадити без икаквих тензија и конфликата када се не мијешају странци и дио невладиних организација. Али, некоме је увијек интерес да се направе тензије да би у мутном нешто ситно ушићарио, а да га не интересује што притом прави огромну штету - додао је Павић.

Предсједник СДА Сулејман Тихић рекао је да подржава рад једне тако успјешне локалне заједнице каква је Приједор.

- Ако је локална заједница успјешна, онда је добро свим њеним грађанима, и Србима и Бошњацима и Хрватима и поздрављамо успјех остварен у рјешавању животних, егзистенцијалних и људских питања - поручио је Тихић.

Он је додао да је са Павићем разговарао о случајевима који су изазвали медијску пажњу.

- Доста је тога у медијима написано и што није било, између осталог и на адресу градоначелника. Драго ми је да то није битно утицало на односе између наших странака и наших народа који живе овдје у Приједору и који су дио власти - навео је Тихић.

СДА у Приједору данас одржава сједницу Главног одбора, а њени челници посјећују Козарац, Удружење логораша “Приједор ж92”, Чаршијску џамију и фирме “Бетон гал” и “Норбос”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана