Кораћ: Не постоји аргумент који може оправдати ЦИК за овај хаос

Срна
Кораћ: Не постоји аргумент који може оправдати ЦИК за овај хаос

САРАЈЕВО- Бивши члан Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Лидија Кораћ изјавила је да не постоји ниједан аргумент који може оправдати ЦИК-а за сав хаос који је направљен у посљедњих мјесец дана и да се поставља питање кредибилитета чланова Комисије.

-Врло аматерски, врло непрофесионално, јако нестручно, а комуникација с јавношћу је била на изразито ниском нивоу - истакла је Кораћева.

Кораћева је напоменула да одговорност не би требало пребацивати искључиво на чланове бирачких одбора, те на општинске и градске изборне комисије.

-Они, наравно, имају свој дио одговорности у свему томе, али ЦИК је као институција најодговорнији за интегритет цијелог изборног процеса, укључујући и објављивање резултата - рекла је Кораћева за “Дневни аваз”.

Она је навела да је ЦИК својим одлукама доринио томе да повјерење у изборни систем буде на најнижем нивоу у односу на претходне изборе, те додала да се поставља питање кредибилитета чланова ЦИК-а који нису били способни послати врло јасну и прецизну поруку ко је предсједник и ко су потредсједници Републике Српске.

-Мени је жао што морам да употријебим ову ријеч, али, ово је срамотно -, истакла је Кораћева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана