Конаковић: Спремни смо за разговоре, али не и на уцјене

Срна
Конаковић: Спремни смо за разговоре, али не и на уцјене

САРАЈЕВО - Министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је данас у Сарајеву да ће се о Уставном суду БиХ сигурно разговарати, да се закон о Уставном суду мора некад донијети и да је спреман за разговоре, али, како је навео, није спреман на уцјене.

"Можемо о њему разговарати, договарати се и никада нећемо гласати за то да буде етничка могућност заустављања било којег правосудног или судског процеса. За разговоре смо спремни, за уцјене нисмо. Ако неко каже жгласајте сад да оду странци из Уставног суда БиХ данас, па ћемо наставити даљеж, нема даље. То је ултиматум на који не пристајемо", рекао је Конаковић новинарима.

Он је навео да се у 14 приоритета не каже одлазак страних судија, него рјешавање тог питања.

"Имамо спремна нека рјешења за државну имовину. Некоме се неће свидјети, али можемо о њима да разговарамо", додао је Конаковић.

Одговарајући на питање да ли има назнака када ће коалициони партнери поновно сјести за сто, Конаковић је навео да би требали почетком наредне седмице "понудити деескалацију".

"Ако буде памети, може се направити почетком наредне седмице неки пакет који је већ дио договора, и може се рећи да се то предложи и усвоји на сједници парламента БиХ - на тим сједницама усвајаће се акти, именоваће се министар финансија и трезора. Само именовати министра, па се као претварати да се иде даље, то за нас нема никаквог смисла", напоменуо је Конаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана