Конаковић: СДА се брука, власт у ФБиХ ће бити формирана за мјесец

Г.С.
Конаковић: СДА се брука, власт у ФБиХ ће бити формирана за мјесец

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова БиХ и лидер НиП-а Елмедин Конаковић који тренутно борави у Минхену говорио је за БХТ о актуелним полтичким темама у БиХ.

Конаковић је говорио о формирању власти у ФБиХ и покушајима СДА да буду дио власти наглашавајући како та странка покушава блокирати процесе.

“Видио сам да је СДА почела одмах, нису сачекали ни секунд да почну блокирати. Само су два могућа рјешења, једно је да СДА измоли или натјера некога да са њима иде у власт, СДП или ХДЗ, мада уствари без њих и више ништа не може. Окупљени око Тројке и ХДЗ-а уствари одлучују о томе ко ће даље формирати власт и наш став је, НиП-а и мене лично, да не можемо са онима који су толико покварили систем, ићи и систем поправљати”, истакао је.

Мишљења је да нема смисла уводити СДА у власт у Федерацији БиХ јер је та странка “куповином мандата добила 13 руку у Дому народа”.

“Не видим логику и помало тужно изгледа да они мољакају, пријете и блокирају, а нико са ове стране не планира и не жели са њима сјести за стол да разговара о успостави власти”, наглашава Конаковић.

Поручио је члановима СДА се окупе и кажу свом предсједнику како да се “не брукају и поступе са достојанством и части” те препусте власт у тешком тренутку.

Најавио је Конаковић и како сматра да ће власт у Федерацији БиХ бити формирана у наредних мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана