Конаковић: Прислушкивања било, за више од 100 предмета нема трага

Срна
Конаковић: Прислушкивања било, за више од 100 предмета нема трага

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је данас да је у БиХ вршено прислушкивање особа и да за више од 100 предмета нема трага.

Говорећи о тврдњи да је у БиХ нелегално прислушкивано више од 100 политичара, новинара и других личности из јавног и политичког живота, Конаковић је навео да постоји документ у којем је заведено више од 500 процеса стављања под наздор одређених особа, гдје за више од 100 предмета нема трага.


"Не знам све детаље, али знам да је тачно и спреман сам за сваки суд. Било би лијепо да буде судски процес да сви добијемо прилику да представимо све доказе", рекао је Конаковић на конференцији за новинаре.

Када је ријеч о приједлогу закона о Уставном суду БиХ, Конаковић је навео да су партнери у власти договорили да радна група за правосуђе овог мјесеца напише тај приједлог, али да он неће пристати да стране судије одмах оду.

"То су тешке теме и волио бих да их немамо, да ти људи оду и да се само ми договарамо, али да се договарамо, а не нападамо", рекао је Конаковић.

Конаковић је навео да би био најсрећнији да у БиХ не постоји ниједан странац ни у једном дијелу система, али сматра да одређени догађаји у БиХ јачају позицију страног медијатора.

Говорећи о јучерашњем састанку представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, Конаковић је истакао да нема ништа против да се састају изабрани званичници који делегирају политике, али да сматра би државна служба требала бити деполитизована.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана