Конаковић: Нисмо дошли да провоцирамо

ГС
Конаковић: Нисмо дошли да провоцирамо

БАЊАЛУКА - Министри иностраних послова и саобраћаја и комуникација БиХ Елмедин Конаковић и Един Форто те премијер ФБиХ Нермин Никшић боравили су данас у Бањалуци, у сједишту СДП-а, а након што је МУП Републике Српске забранио одржавање академије у хотелу Марриот поводом тзв. дана државности који се данас обиљежава само у ФБиХ.

Испред СДП-а дочекали су их бивши борци ВРС који су мирно протестовали.

Конаковић, Форто и Никшић су дочекани звиждуцима и узвицима, а током састанка учесници скупа су пуштали пјесме о Србији, пише Н1.

Новинари су питали Конаковића да ли је дошао у Бањалуку да провоцира, на шта је он одговорио: “Нисмо дошли да провоцирамо, ово није порука која би требала сметати било коме. Ово је поруке да је ово један од најљепших бх. градова. Нема разлога да неко буде несретан или незадовољан нашим доласком.”

Никшић је поручио како му је “жао што је ове људе неко преварио”.

- Није нас то ништа пореметило, ми смо одрадили оно што смо планирали и послали једну поруку да држава БиХ и њен територијални интегритет и суверенитет никада неће бити упитни. Неколико мјеста ћемо још данас обићи неке наше људе, поразговарати, и у поподневним сатима се вратити у Сарајево - рекао  је Конаковић, преноси Аваз.

Борачка организација града Бањалука организовала је мирно окупљање да би исказала незадовољство и противљење раније најављеном доласку чланова СДП-а БиХ у Бањалуку поводом обиљежавања дана ЗАВНОБиХ-а, упркос забрани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана