Конаковић: Неупитна опредијељеност јачања регионалне сарадње

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић истакао је значај који би позитивна одлука Европског савјета у марту имала за БиХ, њене грађане, будућност, али и за стварање бољег окружења, економски развој и политичку стабилност.

Конаковић је нагласио неупитну опредијељеност БиХ за даље јачање регионалне сарадње и активности у свим иницијативама у региону, сматрајући то незаобилазном потребом, али и видом подршке интеграционим процесима БиХ који је воде према чланству у ЕУ.

Он је навео балканску шесторку, Берлински процес, ЕУ стратегију за Дунавски регион и све остале иницијативе као изузетно значајне за даљи пут БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

Конаковић је разговарао данас са групом амбасадора Аустрије из региона и високим званичницима Министарства спољних послова те земље, као и директорима, руководиоцима ођељења задужених за Балкан, проширење ЕУ, политику и безбједност.

Он је са гостима разговарао о односима са земљама у региону, активностима на којима политичко вођство инсистира како би се позитивни резултати и остварили, те о могућностима напредовања у остваривању кључних приоритета који су постављени пред БиХ, наведено је у саопштењу.

Конаковић је захвалио Аустрији за подршку и помоћ коју пружа БиХ на билатералном и мултилатералном плану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана