Конаковић: Конзулат у Новом Пазару ускоро отвара врата за грађане

Срна
Конаковић: Конзулат у Новом Пазару ускоро отвара врата за грађане

НОВИ ПАЗАР - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић рекао је да ће Генерални конзулат БиХ у Новом Пазару у наредних неколико мјесеци “отворити своја врата за грађане”.

Конаковић је рекао да је направљен административни пропуст у Министарству иностраних послова у Савјету министара приликом отварања овог конзулата, јер није ријешено питање буџета и систематизације радних мјеста.

“До краја марта БиХ ће имати усвојен буџет у којем ће бити позиције за конзулате у Новом Пазару и Ријеци, као и за амбасаду у Тирани и још неке које ћемо отворити”, рекао је Конаковић након посјете Бошњачком националном вијећу у Новом Пазару.

Конаковић је рекао за “Радио Слободна Европа” да је са представници овог вијећа разговарао о позицији Бошњака у Србији и неким другим видовима сарадње између БиХ и Србије.

Предсједник Бошњачког националног вијећа Мисала Праменковић рекла је да једна од тачака сваког сусрета званичника БиХ и Србије треба да буде положај бошњачког народа у Србији.

Конаковић ће током дана у Новом Пазару имати састанак са предсједником Мешихата Исламске заједнице у Србији Мевлудом Дудићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана