Конаковић: Имамо пуно повјерење у Никшића

ГС
Конаковић: Имамо пуно повјерење у Никшића

САРАЈЕВО - Предсједник НиП-а и министар иностраних послова Босне и Херцеговине Елмедин Конаковић коментарисао је за јучерашњи састанак у Коњицу, на којем су учествовали СДП и ХДЗ као странке владајуће коалиције у овом ентитету.

Иако на састанку није било представника НиП-а, Конаковић за Кликс.ба каже да ова странка има потпуно повјерење у премијера Федерације БиХ Нермина Никшића.

- Наравно да бисмо вољели да су ту били и представници НиП-а и Наше странке, али ми вјерујемо да Никшић може да представља Тројку на адекватан начин, рекао је Конаковић за наш портал.

Ова изјава је у контрасту са ставом Драгана Миоковића, предсједавајућег Представничког дома Парламента Федерације БиХ, који је у изјави за Кликс.ба јуче рекао да ствари које договоре СДП и ХДЗ неће ићи на дневни ред тијела којим предсједава, без договора између партнера у Тројци.

Што се тиче самих тема састанка, Конаковић истиче да има неколико тема о којима ће разговарати с Никшићем, а тичу се јучерашњег састанка у Коњицу.

- Тема број један су фискални закони. То је најважнија ствар коју морамо ријешити на нивоу Федерације и на томе ћемо инсистирати, каже Конаковић.

Ипак, након састанка у Коњицу није било приче о овом сету закона, који је помало и заборављен, већ о кључним именовањима, попут директора Федералне управе полиције и Управног одбора Федералне телевизије. Конаковић је изразио јасан став по овим питањима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана