Конаковић и Зарацин разговарали о европском путу БиХ

Срна
Конаковић и Зарацин разговарали о европском путу БиХ

САРАЈЕВО - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић разговарао је данас са специјалним изаслаником Њемачке за западни Балкан Мануелом Зарацином и истакао да БиХ чврсто остаје на путу који води према ЕУ, те да грађани прије свега желе осјетити позитивне помаке.

Конаковић је навео да је Њемачка доказани пријатељ и да БиХ изузетно цијени напоре које Њемачка улаже у ову земљу кроз инвестицијску развојну помоћ, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

Конаковић је оцијенио да су инвестиције оно што може паралелно са политичким развојем покренути и сваки други развој и напредак.

Он је истакао позитиван значај дејства који је на БиХ остварило добијање кандидатског статуса, те паралелно с тим успјешно успостављање нове политичке климе у БиХ, а све је резултирало брзим формирањем власти на нивоу БиХ.

Конаковић се осврнуо на потребу што скоријег формирање власти на осталим нивоима.

Зарацин се сагласио са констатацијом да је кандидатски статус БиХ инспирација и Њемачкој страни која је итекако свјесна потенцијала које БиХ посједује и да долази са поруком да и у БиХ, али и у региону западног Балкана, Њемачка свакако жели урадити оно што је за све земље региона најбоље.

Специјални изасланик је истакао како је свјестан и политичког и економског тренутка, те да сматра како је потребно одређено вријеме и пажљиво поступање и још једном потврдио чврсту опредјељеност Владе Њемачке за дијалогом и помагањем у тражењу конструктивно добрих рјешења за БиХ и цијели регион западног Балкана, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана