Конаковић: Чуди ме бурна реакција представника Републике Српске

Срна
Foto: Tанјуг

БЕОГРАД - Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић изјавио је данас у Београду како не сматра да је прекршио Устав тиме што је дао инструкцију амбасадору БиХ у УН Свену Алкалају о начину гласања у УН, иако за то није било консензуса у Предсједништву БиХ.

"Ја и колеге из Предсједништва /Жељко/ Комшић и /Денис/ Бећировић гледамо на један начин, колегиница /српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка/ Цвијановић и /предсједник Српске Милорад/ Додик на други начин. И управо је то тест за нас. Ако ћемо се на тим стварима поново конфронтирати и зауставити све што је људима у БиХ важно, нећемо се помјерати напријед. А ако схватимо те разлике, мислим да ћемо се брзо помјерати", рекао је Конаковић.

Конаковић је на заједничкој конференцији за новинаре са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем рекао да га "чуди бурна реакција представника Републике Српске" и истакао да његова инструкција произлази из поштовања обавеза из кандидатског статуса БиХ да прати спољну политику ЕУ.

"Између неколико прописа који нас обавезују да, с једне стране потпуно пратимо спољну политику на основу ставова Предсједништва и других прописа, те обавеза због кандидатског статуса, а о ком се Предсједништво изјашњавало, не мислим да би нам разлика требало бити драматичан проблем", рекао је Конаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана