Комшићев савјетник поднио оставку након објаве фотографије са женом која је у бјекству

Кликс
Комшићев савјетник поднио оставку након објаве фотографије са женом која је у бјекству

САРАЈЕВО - Мухамед Фазлагић Фазла саопштио је да подноси оставку на мјесто савјетника хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, иако је већ јутрос Комшић потписао рјешење о његовој смјени.

Ова одлука долази након што је Фазлагић објавио фотографију на којој се налази у друштву Лејле Фазлагић Пашић која је већ осам година недоступна правосуђу у БиХ, пише Кликс.

Фазлагић је, каже, свјестан грешке те је упутио поруку.

-То што је Лејла Фазлагић моја прва родица, није никакво оправдање за мој непромишљен потез. Моја грешка нема никакве везе са Кабинетом члана Предсједништва Жељка Комшића. Моја грешка је искључиво моја грешка те сам стога, из моралних разлога, одлучио поднијети оставку и затражити од господина Комшића да ме разријеши. Колегама из кабинета, али и цјелокупној јавности у БиХ се извињавам. Из ове грешке сам научио много, а надам се да ће убудуће оставке након оваквих потеза постати пракса - написао је Фазлагић.

Јутрос је члан Предсједништва БиХ смијенио савјетника Мухамеда Фазлагића Фазлу, а како је наведено у рјешењу о смјени одлука ступа на снагу даном доношења.

Фазлагић је на Инстаграму је објавио фотографију са Јадрана на којој позира са Лејлом Фазлагић Пашић, бившом суткињом Општинског суда у Сарајеву која је годинама у бјекству.

-И тако… #крвнијевода Не заборављамо дјетињство нити руке које су нас одгојиле - написао је Фазлагић у опису фотографије на којој се налази са особом која већ осам година бјежи од закона и која је, према оптужници и свједочењима, учествовала у преварама чиме су оштећене бројне особе у милионским износима.

Тужилаштво Кантона Сарајево је прије више од осам година почело истраживати групу особа на челу с Алијом Делимустафићем због сумње на незаконито прометовање некретнинама.

Бивша суткиња се, према актуелној оптужници, терети да је користила службени положај те доносила незаконите пресуде на основу фиктивних докумената и лажних исправа. Наводи се да је тако омогућила себи и блиским људима из оптужнице да дођу у посјед циљаних некретнина на подручју Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана