Комисија по први пут усвојила четворогодишњи стратешки план

Срна
Комисија по први пут усвојила четворогодишњи стратешки план

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ први пут је усвојила четворогодишњи Стратешки план за период од 2024. до 2027. године, као кључни корак у постизању високог организације и интегритета изборног процеса у БиХ.

У документу су, како се наводи, представљени стратешки циљеви развоја Комисије у предвиђеном периоду, укључујући институционално јачање изборне администрације, увођење нових информационих технологија у изборни процес, те побољшање инфраструктуре и логистичких капацитета.

Укључени су и подизање повјерења у изборни процес и изборну администрацију, те унапређење приступачности изборног процеса, повећање интегритета изборног процеса и унапређење надзора и транспарентности финансирања политичких странака.

Из ЦИК-а је саопштено да је визија изборна администрација која организује слободне, демократске изборе који одражавају вољу бирача и која ужива повјерење бирача и јавности.

Израдом, усвајањем и публиковањем четворогодишњег Стратешког плана ЦИК је још једном доказао посвећеност унапређењу изборног процеса како би се осигурало најбоље могуће искуство за све учеснике, додају у саопштењу.

Стратешки план ЦИК-а доступан је јавности на интернет страници Комисије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана