Комисија усагласила текст Закона о акцизама: Гориво јефтиније 50 фенинга шест мјесеци

Срна
Комисија усагласила текст Закона о акцизама: Гориво јефтиније 50 фенинга шест мјесеци

СAРAЈЕВО - Комисија за усаглашавање Закона о укидању акциза данас је на сједници у Сарајеву једногласно усагласила текст закона којим је предвиђено да се акцизе на гориво смање 50 фенинга у трајању од пола године уз могућност да тај рок буде продужен још три мјесеца.

Комисија једногласно усагласила текст Закона о акцизама

Сједници Комисије присуствовали су Лидија Брадара и Предраг Коћжул (ХДЗ), Саша Магазиновић (СПД) и Aмир Фазлић (СДA), док Душанка Мајкић и Драган Богданић (СНСД) нису били пристуни.

Раније су Представнички дом и Дом народа усвојили укидање акциза на гориво у различитим верзијама.

Члан Комисије за усаглашавање Саша Магазиновић рекао је да су усаглашавали различите ставове два дома и једногласно усвојили да појефтињење горива иде на шест мјесеци плус три мјесеца, а не само 30 дана како је предложио Дом народа.

Магазиновић је додао да је данашњу сједницу обиљежио недолазак чланова Комисије из СНСД-а од којих је један члан оправдао одсуство, а други, иако је најавио да ће доћи, није дошао из "вјероватно политичких разлога", али то Комисију није омело у раду.

Магазиновић је навео да сада слиједи заказивање сједница и Представничког и Дома народа који ће, како се нада, потврдити ову одлуку.

"То што је изборна кампања не значи да живот треба стати и очекујем да ће предсједавајући домова сазвати сједницу, а ако то не ураде, урадићемо ми посланици сазивајући ванредну сједницу скупљањем потписа", истакао је Магазиновић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ је још у марту изгласао укидање акциза на шест мјесеци према приједлогу посланика СДП-а којим је било предвиђено да послије шест мјесеци Савјет министара може својом одлуком да продужи за додатна три мјесеца.

У Дому народа усвојена је верзија Закона о укидању акциза са амандманима које је предложила Душанка Мајкић и који предвиђа укидање акциза на мјесец дана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана