Командант НАТО Штаба у Сарајеву: још се разрађују детаљни елементи подршке БиХ

Срна
Командант НАТО Штаба у Сарајеву: још се разрађују детаљни елементи подршке БиХ

САРАЈЕВО - Командант НАТО Штаба у Сарајеву бригадни генерал Памела Мекгаха изјавила је да се још разрађују детаљни елементи подршке за БиХ договорене на прошлонедјељном самиту НАТО у Мадриду.

НАТО савезници на мадридском самиту недавно су договорили значајно проширење подршке БиХ.

Мекгаха је рекла да ће за нешто више од два мјесеца до сада највећа јединица у БиХ завршити процес НАТО евалуације, што потврђује снажну опредијељеност обје стране за реформе и модернизацију.

-Ваши напори у овој области омогућиће безбједност, стабилност и просперитет БиХ и свих њених грађана у будућности - рекла је Мекгаха.

У БиХ је ове седмице боравила делегација из сједишта НАТО-а у Бриселу да би са домаћим институцијама извршили заједничку процјену напретка у оквиру учешћа у програму „Партнерство за мир“, саопштено је из НАТО штаба у Сарајеву

НАТО програм осмишљен је да помогне у очувању безбједности, стабилности и просперитета за грађане свих савезничких и партнерских земаља кроз појачани дијалог и сарадњу, а у оквиру њега земље попут БиХ идентификују своје приоритете, циљеве и подручја у којима им је помоћ НАТО-а потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана