Командант ЕУФОР-а: Ситуација тренутно мирна и стабилна

Срна
Командант ЕУФОР-а: Ситуација тренутно мирна и стабилна

САРАЈЕВО - Командант ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајор Хелмут Хабермајер изјавио је да је ситуација у БиХ тренутно мирна и стабилна.

Хабермајер је рекао да је, кад год је потребно, могуће довођење додатних трупа, наводећи да се активирање и распоређивање резервних снага ЕУФОР-а сваке године увјежбава у оквиру вјежбе "Брзи одговор".

-Ове године ће вјежба ЕУФОР-а „Брзи одговор“ бити одржана од 10. до 23. септембра - изјавио је Хабермајер за данашње сарајевско "Ослобођење".

Он је најавио да за неколико дана креће кампања ЕУФОР-а на друштвеним мрежама како би се објасниле њихове активности и мандат.

Хабермајер је истакао да ће његова пажња у наредном периоду бити усмјерена на јачање подршке ЕУФОР-а хуманитарном деминирању, доприносу области контроле наоружања и његовању партнерства са Оружаним снагама БиХ кроз извођење комбиноване обуке.

-Све наше активности показују пуну посвећеност ЕУФОР-а свим грађанима БиХ. Посвећеност значи да смо овдје 24 часа дневно, седам дана у седмици, као што смо недавно показали током изазовне ноћне операције спашавања на планини Вележ - рекао је командант ЕУФОР-а, поручивши да снажно подржавају БиХ на путу ка ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана