Кољевић: Скупштина Српске брани Дејтон и територијални интегритет БиХ

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Сенатор Републике Српске Богдана Кољевић оцијенила је да Народна Скупштина Републике Српске изричито брани слово Дејтонског споразума и афирмише територијални интегритет БиХ и права два ентитета и три конститутивна народа.

Поводом закључака Народне Скупштине о безбедносној и политичкој ситуацији у свијету са аспекта реперкусија на Републику Српску, Кољевићева је рекла Срни да је Народна скупштина, као највише тијело суверенитета народа Српске, исказала недвосмислен став одбране права и правде и позвала на крај неоколонијализма и неоимперијализма у БиХ.

Према њеним ријечима, Народна скупштина је устала у име слободе у срцу Европе и свих њених народа.

“Штавише, Српска позива на пуно поштовање међународног права и одбацује квази-политику селективне примене санкција која припада прошлом веку интервенционизма”, рекла је Кољевићева.

У исти мах, додала је, Српска упозорава и на могуће нове акте тероризма мимо Савјета безбједности УН и позива на поштовање фундаменталних свјетских вриједности.

За Васкршњи сабор Србије и Српске, Кољевићева је навела да је то изузетна прилика да се не само потврди свесрпско јединство, већ и да се афирмишу принципи за синхронизовано правно и политичко ђеловање Српске и Србије.

“Једино таква политика има упориште у српском народу са обе стране Дрине, реке која нас из дана у дан све више спаја”, навела је Кољевићева, која је и члан Парламентарног форума Република Србија – Република Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана