Колика је плата градоначелника Бијељине

М. С.
Колика је плата градоначелника Бијељине

БИЈЕЉИНА - Плата градоначелника Бијељине Љубише Петровића је 6.776,13 КМ нето или 10.977,25 КМ бруто, потврђено је “Гласу Српске” из Градске управе.

Градоначелник је крајем прошле седмице избјегао одговорити на више пута поновљено питање новинара колика је плата челног човјека извршне власти, која је постала предмет интересовања јавности током кампање за његов опозив.

“Гласу” је потврђено и да је плата градоначелника Бијељине повећавана од краја децембра 2020. године. Медији су прије тачно годину објавили званичну пријаву према којој су примања на мјесту градоначелника износила 5.619,77 КМ, што значи да је плата у међувремену увећана за 1.100 КМ.

Иако су сарадници садашњег градоначелника након конференције покушали појаснити да је одлука о плати градоначелника донесена 2014. године те да није мијењана до данас, испоставило се да је она у основи повезана с платама радника у јавној управи у Бијељини и да се повећава у зависности од повећања тих примања.

Та примања се опет обрачунавају на основу просјечне плате радника у јавној управи, а она се мијењала како се мијењала цијена рада и тих промјена је било од 2020. године до данас.

- Поднесите захтјев по Закону о слободи приступа информацијама и добићете износ плате градоначелника - поручио је Петровић на конференцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана