Којић за "Глас": Суд БиХ ослабађа све који су убијали српску нејач

Маријана Миљић Бјеловук
Којић за "Глас": Суд БиХ ослабађа све који су убијали српску нејач

БАЊАЛУКА - Суд БиХ ослободиће сваког ко је убијао српску дјецу, а то је још једном овјерено и са потврђивањем ослобађајуће пресуде за ратне злочине Рамизу Дрековићу, рекао је „Гласу Српске“ предсједни Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Нагласио је да Суд БиХ наставља да ради по старој, устаљеној пракси.

- Убијање Срба у овако накарадној БиХ је дозвољено и никада нико, нажалост, неће одговарати за та убиства. Овакав Суд БиХ не треба никаквој држави, па ни оваквој накарадној БиХ. Ова земља нема будућност све док има овакво накарадно судство – казао је Којић.

Убиство људи, а посебно малољетника, пред сваким нормалним судом, нагласио је Којић, је кажњиво, осим пред Судом БиХ.

Нуждић за "Глас": Суд БиХ наградио Дрековића за убиство српске дјеце

- Та институција је ништа друго до вашарски циркус. Тамо раде људи без морала и карактера. Они или немају знање или немају образ. Ово је катастрофа. Питамо их сада ко је убијао Србе, јер сви редом којима је за то суђено су ослобођени -  поручио је Којић.

Он је позвао српске судије да напусте срамни Суд БиХ.

Подсјећамо, Апелационо одјељење Суда БиХ након одржане сједнице вијећа 26. октобра одбио је жалбу Тужилаштва БиХ као неосновану у случају Рамиза Дрековића, некадашњег команданта Четвртог корпуса такозване Армије БиХ, те потврдио ослобађајућу првостепену пресуду као правоснажну.

Дрековић се теретио за ратни злочин на подручју Клиновика. У оптужници се наводило да је Дрековић за вријеме ратног стања и оружаног сукоба у БиХ, као командант 4. корпуса тзв. Армије БиХ, поступао супротно правилима међународног хуманитарног права.

Оптужница је теретила Дрековића да је од 21. маја до 7. јуна 1995. артиљеријским јединицама Четвртог корпуса у мјесту Бјелимићи (општина Коњиц) наредио неселективне нападе на српске цивиле у Калиновику.

Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана