Којић: У Tурску побјегао и Фикрет Превљак

Срна
Бљесак Инфо/Фикрет Превљак, налогодавац убиства логораша у Силосу Милана Крстића, побјегао је у Турску
Којић: У Tурску побјегао и Фикрет Превљак

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Фикрет Превљак, налогодавац убиства логораша у Силосу Милана Крстића, побјегао је у Турску, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Којић је изјавио да је Превљак, који је повезан са СДА, налогодавац Крстићевог убиства 22. априла 1993. године. 

„Тај дан је Превљак у присуству Вахида Алађуза, команданта безбједности 104. витешке моторизоване бригаде наредио Фериду Делићу да ликвидира Крстића, што је овај и учинио. Свима је познато да је Превљак био генерал такозване Армије БиХ, али и рођак Бакира Изатбеговића и високи функционер СДА“, указао је Којић. 

Он сматра да се ништа не дешава случајно, баш када се на Републику Српску и цијели српски народ подигла хајка. 

„План СДА је да амнестира своје функционере и све оне који су руке окаљали убијајући Србе, али и постратним криминалом и баш ових дана користи жгужвуж и тај свој план спроводи у дјело“, упозорио је Којић. 

Он је напоменуо да је недопустиво прекрајање историје тиме што ће СДА сав свој ратни и поратни кадар сакрити у своје виле купљене од новца сумњивог поријекла, уз помоћ савезника са Запада и уз оружје звано „суд БиХ“. 

„Јавно питамо ко је сљедећи на путу за Турску, (Атиф) Дудаковић, (Насер) Орић, (Шефик) Џаферовић?“, упитао је Којић поводом информација да је (пресуђени ратни злочинац) Сакиб Махмуљин у вили Бакира Изетбеговића у Измиру. 

Којић је навео да је Организација, када се појавила информација да је Махмуљин у Изетбеговићевој вили у Измиру, тражила хитну истрагу и скренула пажњу да ће и други који су убијали, наређивали ликвидацију Срба побјећи, будући да је на једном састанку СДА свима њима сугерисано да бјеже у Турску и тиме спријече евентуалне оптужнице. 

„Одговор суда је био негативан што је у јавности прошло скоро па непримјетно. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана