Којић: У "маршу мира" и лица опасна по безбједност

Срна
Којић: У "маршу мира" и лица опасна по безбједност

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У такозваном маршу мира који је кренуо према Сребреници налазе се лица опасна по безбједност људи у околини, тврди предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић и апелује да се учесницима забрани ношење ратних застава.

-Извјесни Назиф Рујанац који је, према нашим информацијама настањен у Њемачкој, шири мржњу по друштвеним мрежама, вријеђа српске жртве и цитира пријетеће поруке Насера Орића од прошле године који је тада рекао: „На Дрини је све почело, на Дрини ће и завршити" - рекао је Којић Срни.

Којић је истакао да је Рујанац очигледно жељан медијске пажње и "славе" и ко зна на шта је спреман, наводећи како се тренутно налази на територији Републике Српске одакле шаље такве поруке.

Додао је да од свих полицијских агенција тражи хитну реакцију да Рујанца и сличне њему контролишу да би се спријечиле евентуалне нежељене сцене.

-Сваке године свједочимо да се у том маршу појављују људи којима је циљ само да пошаљу поруке мржње према Србима и Републици Српској, што нам показује да је мржња према нама велика и да такви људи не желе мир -  оцијенио је Којић.

Којић је апеловао да се забрани ношење ратних застава, јер је то сваке године обавезна кореографија.

-Знамо да у том маршу учествују и они који су јавно причали како су учествовали у нападима на српска села 1992. и 1993. године гдје су почињени најбруталнији злочини над српским цивилима - истакао је Којић.

Он је додао да јавно питају да ли су у овим данима безбједни у Републици Српској и оцијенио да је очигледно да су многи људи из иностранства дошли како би нарушили јавни ред и мир и подигли тензије.

-Апелујемо да становништво остане суздржано на све провокације, а од надлежних траже да адекватно и правовремено реагују - закључио је Којић, након што је у такозваном маршу мира јуче кренуло неколико хиљада лица према Сребреници./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана