Којић: Све активности британске и америчке амбасаде на штету Српске

Срна
Којић: Све активности британске и америчке амбасаде на штету Српске

САРАЈЕВО - Све активности британске и америчке амбасаде у БиХ су на штету народа који живе у Републици Српској, као и институција које функционишу у складу са Уставом Српске и БиХ, изјавио је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Милорад Којић.

Коментаришући најаву предсједника Српске Милорада Додика о могућности прекида контаката са америчким и британским дипломатама, Којић је рекао да је ова мјера рационална.

"Наравно да је нормално да одређене одлуке доноси Народна скупштина Републике Српске као највиши законодавни орган", навео је Којић.

Он је подсјетио да било који страни дипломата или амбасадор уколико прекрши Устав државе у којој се налази бива протјеран из те земље, те да се са његовом државом прекидају дипломатски односи.

"Амбасаде САД и Велике Британије у континуитету раде на кршењу Устава и то на штету Републике Српске и народа који живе у њој", рекао је Којић.

Којић је навео да континуирани притисци према Републици Српској, као и подржавање ставова који су контра Устава БиХ од америчке и британске амбасаде су с циљем одузимање имовине од Републике Српске.

Он је навео да подаци да Федерација БиХ /ФБиХ/ располаже одређеном имовином показују да они несвјесно шаљу поруку да је имовина власништво ентитета, што је загарантовано Уставом БиХ и уставима ентитета.

"Не постоји интенција било кога из Републике Српске да имовина у ФБиХ припадне БиХ, зато што то није у складу са Уставом и Дејтонским мировним споразумом", нагласио је Којић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на састанку Савјета коалиције која врши власт у Српској одлучено да се сачини информација и приступи доношењу одлуке у Народној скупштини и Влади о престанку контаката са америчким и британским дипломатама и амбасадама у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана