Којић: Шмит користи измјене закона за обрачун са Србима

Срна
Којић: Шмит користи измјене закона за обрачун са Србима

СРЕБРЕНИЦА- Измјене закона о Меморијалном центру у Поточарима, које је наметнуо, Кристијан Шмит користи за обрачун са Србима, а то је и још један покушај прекрајања историје, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

"Шмит користи овај центар за обрачун са Србима и у томе има подршку муслимана, јер сваки напад на Републику Српску креће из Сребренице и то је одавно јасно свима", рекао је Којић Срни.

Којић је навео да је то доказ да су странци само на страни муслимана, да су за њих само они жртве, те им на овај начин желе дати легитимитет за њихова наводна истраживања.

"Покушавају да од овог центра направе некакав истраживачки центар који ће лансирати на свјетску мапу и ставити га у раван са великм истраживачким центрима. Све то само са једним циљем, а то је одбрана мита и приче о геноциду који се није десио и то су доказали највећи стручњаци из те области", рекао је Којић Срни.

Према његовим ријечима, они желе да овим засјене извјештај Гидеона Грајфа и његове комисије коју је формирала Влада Републике Српске, у којем су недвосмислене чињенице да у Сребреници није било геноцида.

Којић је напоменуо и да су многи, који Србе називају "геноцидашима", запослени на буџет општине Сребренице у Републици Српској, од које им не смета плата, а некажњено пљују по свему што је српско и има префикс Српска.

"Он прича о геноциду, а не помиње како су Срби страдали кроз историју, не помиње да су само за Србе, Роме и Јевреје постојали логори широм свијета. Прича о помирењу, а све ово ради како би подигао тензије и да би поново ескалирали сукоби. Он је тај који овдје жели рат", рекао је Којић.

Он сматра да би Шмиту било боље да оде одавде јер у Републици Српској није добродошао, а причом о томе да жели дати допринос центру у Поточарима јасно је поручио да је на страни муслимана.

Кристијан Шмит наметнуо је измјене Закона о Меморијалном центру у Поточарима којим ће формирати "институт за науку и образовање", а најавио је и "прављење регистра ратних злочинаца и забрану њиховог именовања на функције".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана